Deserturi

#panna cotta #cafea #retete panna cotta

Panna cotta cu scortisoara si cafea

Panna cotta este unul din deserturile cele mai populare in Italia. Este un preparat foarte versatil, care se poate imbogati cu tot felul de arome.


Ingrediente pentru panna cotta cu scortisoara si cafea

 

  • 1/2 plic gelatina
  • 400 ml frisca lichida
  • 100 ml cafea tare
  • 1 lingurita scortisoara
  • 50 g zahar
  • 100 g ciocolata amaruie


Cum se prepara panna cotta cu scortisoara si cafea


Pune gelatina la inmuiat in apa rece, apoi topeste ciocolata impreuna cu frisca, zaharul, cafeaua si scortisoara, la bain-marie.

Scurge gelatina de apa, apoi dizolv-o in compozitia de frisca, amestecand continuu.

Ia oala cu compozitia de pe foc, strecoar-o printr-o sita, apoi toarn-o in cupe umezite cu apa rece.

Pune panna cotta la frigider, minim 3 ore.

Serveste panna cota simpla sau cu ciocolata rasa deasupra.


Cum se serveste panna cotta cu scortisoara si cafea


Serveste panna cotta rece, cu decor de ciocolata sau frisca, dupa preferinta.

sursa foto: aliyaleekong.com

 

  •   2012-07-09
  •  

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.