Daca esti mare fan al papanasilor, insa vrei o reteta noua, iti recomandam papanasii cu cartofi. Sunt savurosi si nu necesita ingrediente scumpe si nici foarte mult timp de preparare.


Ingrediente pentru papanasi cu cartofi:

  • 400 g faina alba
  • 280 g cartofi
  • 250 ml lapte
  • 50 g unt
  • 40 g zahar
  • 2 oua
  • 25 g drojdie
  • 1 l ulei arahide
  • 1 lamaie


Cum se prepara papanasii cu cartofi:

Fierbe cartofii in apa cu sare, apoi lasa-i sa se scurga si curata-i de coaja. Separat, incalzeste laptele, adauga peste el untul si drojdia si amesteca bine pana se dizolva.

Asaza faina in forma de fantana si pune in mijlocul ei ouale, zaharul, coaja de lamaie, cartofii zdrobiti si laptele, apoi framanta bine pana obtii un aluat elastic. Lasa aluatul putin la dospit, iar cand a crescut taie-l rulouri micute si lipeste-le capacele pentru a forma coronite.

Apoi, pune rulourile obtinute in baie de ulei incins si lasa-le sa se prajeasca pana devin aurii.


Cum se servesc papanasii cu cartofi:

Papanasii cu cartofi se servesc reci cu zahar pudra.

Sursa foto: culinar.ro

  •   2013-04-12
  •  

Articol scris de

Ana Ionescu

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.