Ingrediente pentru papanasii pufosi
- 500g branza de vaci cat mai grasa
- 2 oua
- 100g zahar
- coaja rasa de la o lamaie
- 1/2 fiola esenta de vanilie
- 1/2 fiola esenta de rom
- 200g faina
- 1 plic praf de copt
- un praf de sare
- ulei pentru prajit
Pentru servit:
- smantana
- dulceata (de visine sau fructe de padure)
Cum se prepara papanasii pufosi
Intr-un castron pentru mixer adauga branza, zaharul, ouale, esenta de vanilie, esenta de rom si coaja de lamaie. Amesteca totul foarte bine pana obtii o compozitie omogena, cremoasa.
Separat, intr-un alt recipient amesteca faina cu un praf de sare si praful de copt.
Adaiga faina peste amestecul de branza si framanta aluatul cu mainile. Daca nu se dezlipeste de maini astfel incat sa poata fi modelat, poti sa mai adaugi putina faina. Atentie insa! Aluatul trebuie sa fie usor moale si lipicios nu o coca tare, cum este cea de gogosi.
Imparte aluatul obtinut in 8 bucati egale. Din fiecare bucata rupe o bila mica de aluat(cat o muca), iar restul de aluat modeleaza-l pentru a obtine un covrig rotund.
Prajeste papanasii in baie de ulei, apoi scoate-i pe un prosop de bucatarie de hartie, care sa absoarba grasimea in exces.
Adauga papanasii pe farfurie cat sunt calzi si umple-i cu smantana si dulceata din belsug. Deasupra fiecarui papanas adauga bila de aluat.
Serveste-i imediat, cat sunt calzi!
Sursa foto: dracula-cakes.co.uk