Parfe de ciocolata este un desert potrivit pentru zilele calduroase de vara, cand iti astepti prietenii in vizita.
Ingrediente pentru parfe de ciocolata
200 g zahar
100 ml frisca
2 linguri cacao
2 linguri apa
2 oua
10 ml esenta rom
Cum se prepara parfe de ciocolata
Freaca cele doua linguri de cacao cu doua linguri de apa rece, pana obtii o pasta omogena. Pune pasta de cacao peste laptele caldut, odata cu ouale intregi batute cu zahar.
Lasa amestecul acesta la fiert, la foc mic, amestecand fara intrerupere, ca sa nu se prinda de fundul vasului.
Ia compozitia de pe foc cand s-a ingrosat bine, bate-o cu telul ca sa se omogenizeze, apoi las-o la racit o jumatate de ora.
Amesteca totul cu frisca, mixeaza cateva minute pana obtii o compozitie omogena si parfumeaza cu esenta de rom.
Pune inghetata in forme si da-o la congelator cateva ore.
Cum se serveste parfe de ciocolata
Serveste parfe de cicolata decorat cu fulgi de ciocolata sau topping de ciocolata.
Foto: ai-candies.com.ar
#ciocolata #retete #deserturi #parfe #parfe de ciocolata
Parfe de ciocolata
Parfe de ciocolata Parfe de ciocolata este un desert potrivit pentru zilele calduroase de vara, cand iti astepti prietenii in vizita.- 2012-05-02 2012-05-02
Articole din deserturi
Sfatul expertului
Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa
Cauta-ti perechea
Sfatul expertului
Sase jocuri educative de interior pentru iarna