Parfe de ciocolata este un desert potrivit pentru zilele calduroase de vara, cand iti astepti prietenii in vizita.

Ingrediente pentru parfe de ciocolata

200 g zahar

100 ml frisca

2 linguri cacao

2 linguri apa

2 oua

10 ml esenta rom

Cum se prepara parfe de ciocolata

Freaca cele doua linguri de cacao cu doua linguri de apa rece, pana obtii o pasta omogena. Pune pasta de cacao peste laptele caldut, odata cu ouale intregi batute cu zahar.

Lasa amestecul acesta la fiert, la foc mic, amestecand fara intrerupere, ca sa nu se prinda de fundul vasului.

Ia compozitia de pe foc cand s-a ingrosat bine, bate-o cu telul ca sa se omogenizeze, apoi las-o la racit o jumatate de ora.

Amesteca totul cu frisca, mixeaza cateva minute pana obtii o compozitie omogena si parfumeaza cu esenta de rom.

Pune inghetata in forme si da-o la congelator cateva ore.

Cum se serveste parfe de ciocolata

Serveste parfe de cicolata decorat cu fulgi de ciocolata sau topping de ciocolata.

Foto: ai-candies.com.ar
 

  •   2012-05-02
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii