Daca esti in cautarea unui desert simplu, dar delicios si fara prea multe calorii, iti propunem sa incerci reteta noastra de pere coapte cu topping crocant.

Ingrediente pentru pere coapte cu topping crocant

4 pere coapte

60 g unt

1 lingurita scortisoara

2 linguri miere

50 g porumb

50 g fulgi porumb fara sare

Cum se prepara perele coapte cu topping crocant

Taie perele in jumatati, scoate-le cotorul, apoi aseaza in scobitura ramasa foarte putin unt si scortisoara macinata.

Aseaza perele intr-o tava incapatoare si lasa-le la copt, 10 minute, la foc mediu. Intre timp, pune mierea intr-un bol cu restul de unt ramas si topeste amestecul la microunde .Amesteca miera cu fulgii de porumb.

Scoate perele din cuptor, acopera cu mixul din miere, unt si fulgi de porumb si mai baga tava la copt, inca 5 minute, pana cand fulgii de porumb devin aurii.

Lasa perele la racit, pentru ca fulgii sa redevina crocanti, apoi poti servi desertul.

Cum se servesc perele coapte cu topping crocant

Serveste perele coapte simple sau cu inghetata de vanilie alaturi.

  •   2012-03-23
  •  

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.