Prajitura cu capsuni si bezea este rafinata si potrivita pentru ocaziile speciale. Aceasta prajitura se serveste cu capsuni proaspete si frisca. O mai poti servi si cu diverse sosuri dulci, din fructe.
 

Ingrediente pentru prajitura cu capsuni si bezea
 

Pentru aluat:


Pentru bezea:

  • 4 albusuri
  • 65 grame zahar alb
  • 2 ml extract de vanilie
  • 2 grame sare de lamaie dizolvata in putin otet.


Pentru ornat:

  • 240 ml frisca
  • 30 grame zahar
  • 450 grame capsuni
  • zahar pudra.

 

Cum se prepara prajitura cu capsuni si bezea
 

Unge cu unt si pudreaza cu faina doua forme rotunde pentru prajituri. Intr-un bol amesteca faina cu praful de copt si sarea.

Cu ajutorul unui mixer amesteca untul. Adauga zaharul si mai amesteca bine, timp de 3 - 4 minute. Adauga galbenusurile, cate unul pe rand, amestecand bine dupa fiecare adaugare. Adauga si extractul de vanilie.

Aternand, adauga apoi faina si laptele in compozitia cu unt. Amesteca bine, pana obtii un aluat consistent si fin.

Pentru bezea, bate bine albusurile cu un mixer. Adauga sarea de lamaie si continua sa mixezi pana se formeaza o spuma. Adauga treptat si zaharul si continua sa mixezi pana cand tot zaharul se dizolva. Adauga si extractul de vanilie.

In cele doua forme de prajitura toarna cantitati egale din aluat. Peste aluat toarna bezeaua. Da tavile la cuptorul incins pentru 30 - 35 de minute. Cand aluaturile s-au copt, scoate-le de la cuptor si lasa-le sa se raceasca complet.

Inainte de a servi, aseza o foaie de aluat, cu partea de bezea in sus. Aseaza frisca si orneaza cu capsuni taiate. Deasupra aseaza si cea de-a doua foaie de aluat, cu partea de bezea in jos.

Orneaza cu zahar pudra . Da la rece pentru 30 de minute inainte de a servi.
 

Cum se serveste prajitura cu capsuni si bezea
 

Prajitura cu capsuni si bezea se serveste ca atare sau cu capsuni proaspete.

  •   2011-05-19
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii