Prajitura cu migdale este un desert pe care il poti servi cu orice ocazie. Va fi in mod sigur pe placul tuturor. Poti sa folosesti fructe sau frisca pentru a imbogati acest preparat.
 

Ingrediente pentru prajitura cu migdale
 

  • 5 albusuri de ou
  • sare
  • 75 gr zahar pudra
  • 175 gr migdale macinate
  • 1 portocala (coaja rasa)
  • 1 lingura lichior de portocale
  • 25 gr migdale prajite.
     

Cum se prepara prajitura cu migdale
 

Bate bine albusurile de oua cu sarea pana cand obtii o spuma ferma. Adauga apoi treptat zaharul, amestecand mereu. Bate bine compozita pentru a obtine o spuma groasa si tare.

Adauga in spuma migdalele macinate, coaja de portocala , sarea si lichiorul. Toarna intreaga compozitie intr-o tava pentru prajitura, unsa in prealabil. Presara apoi migdalele prajite. Da tava la cuptor pentru 30 de minute, la 190 grade Celsius.

Scoate tava, lasa-o sa stea 10 minute, apoi rastoarna-o si scoate prajitura.
 

Cum se serveste prajitura cu migdale
 

Se serveste dupa ce ajunge la temperatura camerei. Poate fi lasata si pentru a doua zi.

  •   2011-07-25
  •  

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.