Cheesecake-ul cu afine este o prajitura racoroasa, potrivita pentru zilele caniculare de vara. Se serveste cu afine proaspete.
 

Ingrediente pentru cheesecake cu afine
 

  • 500 grame crema de branza
  • 400 grame branza de vaci
  • 300 grame zahar
  • 4 oua batute
  • 60 grame amidon
  • 60 grame faina
  • 15 ml suc de lamaie
  • 10 ml extract de vanilie
  • 100 grame unt topit
  • 400 grame smantana
  • 400 grame biscuiti digestivi


Pentru glazura de afine:

  • 200 grame zahar
  • 20 grame amidon
  • 200 ml apa
  • 400 grame afine.
     

Cum se prepara cheesecake-ul cu afine
 

Intr-un bol amesteca crema de branza cu branza de vaci. Adauga treptat zaharul, amestecand bine. ADauga ouale si amesteca bine. Adauga amidonul, faina, sucul de lamaie si vanilia. Amesteca bine.

Adauga untul topit si smantana. Intr-un bol amesteca biscutii digestivi cu 2 linguri de zahar si 50 grame unt topit. Amestca bine pana obtii o pasta. Preseaza apoi aceasta crusta intr-o tava rotunda unsa cu unt.

Toarna peste crusta umplutura cu branza. Da tava la cuptorul incins pentru 60 de minute. Stinge apoi focul si lasa prajitura sa se raceasca in cuptor pentru 2 ore.

Pentru glazura de afine, amesteca pe foc zaharul cu amidonul. Adauga apa si afinele. Lasa pe foc cateva minute. Toarna apoi glazura peste cheesecake.
 

Cum se serveste cheesecake-ul cu afine
 

Se serveste ca atare.

  •   2011-07-25
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii