Sturdelul cu dovleac este o prajitura potrivita in zilele racoroase de toamna. Are un gust si o aroma placuta, care iti va aduce aminte de copilarie. Il poti servi cu zahar pudra si un ceai fierbinte.
 

Ingrediente pentru strudelul cu dovleac
 

  • aluat
  • 100 grame caise tocate
  • 750 grame dovleac ras
  • 80 grame stafide
  • 70 grame zahar brun
  • 70 grame muguri de pin
  • 30 grame unt
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • 50 grame zahar vanilat
  • 10 grame scortisoara
  • 30 grame unt topit
  • 50 grame piscoturi maruntite
  • 1 galbenus
  • zahar pudra.


Cum se prepara strudelul cu dovleac
 

Intr-o cratita topeste zaharul si untul. Adauga dovleacul si amesteca incetisor. Adauga zeama de lamaie. Lasa pe foc 3 - 4 minute.

Adauga vanilia, scortisoara si coaja rasa de lamaie si mai lasa pe foc 5 minute.

Intinde aluatul si presara piscoturile maruntite. Amesteca mugurii de pin, caisele, stafidele si dovleacul.

Adauga compozitia peste aluat. Ruleaza apoi aluatul si aseaza intr-o tava de chec. Unge strudelul cu galbenusul de ou.

Da tava la cuptorul incins pentru 30 - 35 de minute.
 

Cum se serveste strudelul cu dovleac
 

Strudelul cu dovleac se serveste cu zahar pudra.

Pentru ocaziile festive, il poti servi cu o cupa de inghetata de vanilie si sirop de caramel.

  •   2011-10-07
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii