Sufleul de mure este un preparat delicat si savuros, ideal pentru mesele festive. Nu ete greu de preparat insa trebuie sa fii atent. Se serveste cald, cu mure proaspete.

Ingrediente pentru sufleul de mure


20 grame unt
300 grame zahar
500 grame piure de mure
15 grame amidon
10 ml lichior de mure
50 ml apa
4 albusuri
200 grame mure.

Cum se prepara sufleul de mure

Unge cu unt patru forme pentru sufleu. Tapeteaza apoi cu zahar si da la rece pana cand compozitia este gata.

Intr-o cratita incalzeste piureul de mure si amesteca cu amidonul si lichiorul. Lasa sa fiarba timp de 5 minute, amestecand continuu pana cand compozitia se incheaga putin.

In alta cratita incalzeste 100 grame zahar cu apa, amestecand continuu pana cand zaharul se topeste si mai fierbe cateva minute. Toarna peste piureul de mure si amesteca usor. Lasa apoi sa se raceasca.

Intr-un bol amesteca bine albusurile pana se formeaza o bezea dupa care adauga restul de zahar. Amesteca pana obtii o bezea lucioasa, pe care o adaugi peste piureul de mure. Amesteca usor.

Toarna compozitia in forme si adauga cateva mure in centrul fiecarei forme. Da sufleul la cuptor pentru 15 - 20 de minute.

Cum se serveste sufleul de mure

Sufleul de mure se serveste cald, cu mure proaspete.
 

  •   2012-08-23
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii