Tarta cu ciocolata si caramel este un desert decadent, ideal pentru evenimentele speciale. Combinatia de arome si gusturi este irezistibila.
Ingrediente pentru tarta cu ciocolata si caramel
150 grame biscuiti cu ciocolata faramitati
150 grame unt topit
250 grame zahar
250 ml apa
80 grame smantana
200 grame ciocolata neagra topita
cacao .
Cum se prepara tarta cu ciocolata si caramel
Incinge cuptorul la 180 de grade. Unge cu unt o tava rotunda. Intr-un bol amesteca biscuitii faramitati cu 60 de grame de unt. Preseaza apoi fundul tavii cu compozitia de biscuiti. Da la cuptor pentru 10 - 15 minute.
Intr-o cratita adauga zaharul si apa si lasa pe foc pana cand zaharul se topeste. Mai lasa pe foc pana cand se transforma intr-un caramel auriu. Ia de pe foc si adauga restul de unt si smantana. Amesteca bine si apoi toarna peste baza de biscuiti. Da la rece pentru 1 - 2 ore.
Peste caramel toarna ciocolata neagra topita si mai da la frigider pentru 30 de minute. Orneaza cu cacao.
Cum se serveste tarta cu ciocolata si caramel
Tarta cu ciocolata si caramel se serveste ca atare. O mai poti servi si cu o cupa de inghetata de vanilie.
Foto: avantaje.ro