Tarta cu mandarine si migdale este delicata, aromata si savuroasa. Este ideala pentru evenimentele festive, dar si pentru petrecerile restranse, cu cativa prieteni.

Ingrediente pentru tarta cu mandarine si migdale


2 mandrine
200 grame faina
70 grame zahar
sare
120 grame unt
100 grame zahar fin
50 grame zahar brun
50 ml miere
200 ml smantana
500 grame migdale feliate.

Cum se prepara tarta cu mandarine si migdale

Rade coaja mandarinelor. Stoarce sucul de la cele doua mandarine dupa care il dai la rece. Tapeteaza o tava cu hartie de copt. Intr-un blender amesteca faina, zaharul, sarea, untul si coaja rasa de mandarine. Adauga treptat si 2 - 3 linguri din sucul de mandarine.

Intinde aluatul in tava si da la rece pentru 4 ore. Incinge cuptorul la 200 de grade. Intr-o cratita amesteca zaharul fin cu zaharul brun, mierea si 2 linguri din sucul de mandarine. Lasa apoi sa se topeasca zaharul si fierbe pana obtii un caramel.

Adauga smantana si lasa sa fiarba timp de 10 minute, dupa care adaugi si migdalele. Toarna apoi compozitia in tava. Da la cuptor pentru 45 de minute.

Cum se serveste tarta cu mandarine si migdale

Tarta cu mandarine si migdale se serveste cu frisca si menta tocata.
 

  •   2012-09-13
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.