Caramelele sarate de dovleac sunt ideale pentru momentele cand ai pofta de ceva dulce. Se prepara usor si sunt foarte gustoase si aromate.

Ingrediente pentru caramelele sarate de dovleac


70 grame seminte de dovleac
300 grame smantana
100 grame piure de dovleac
2 grame scortisoara
2 grame cuisoare
400 grame zahar alb
200 ml sirop de artar
50 ml apa
40 grame unt
10 ml suc de lamaie
4 grame sare de mare.

Cum se prepara caramelele sarate de dovleac

Intr-o tigaie prajeste semintele de dovleac. Tapeteaza o tava cu hartie de copt si unge cu hartie de copt. Adauga semintele pe toata suprafata tavii.

Intr-o cratita, amesteca smantana, piureul de dovleac si condimentele. Lasa pe foc pana cand se incalzeste. In alta cratita, amesteca zaharul, siropul de artar si apa. Lasa pe foc pana cand zaharul se dizolva total, apoi lasa sa fiarba timp de 20 de minute.

Adauga apoi amestecul de smantana si dovleac si lasa sa fiarba timp de 30 de minute. In ultimele 10 minute, amesteca continuu.

Adauga apoi untul si sucul de lamaie si amesteca bine. Toarna amestecul in tava, lasa sa se raceasca 30 de minute, dupa care presari sarea de mare. Lasa apoi sa se raceasca timp de 2 - 3 ore.

Cum se servesc caramelele sarate de dovleac

Caramelele sarate de dovleac se servesc ca atare.
 

  •   2012-09-13
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii