Tortul de ciocolata cu bere este usor de preparat, insa foarte gustos. Este ideal pentru ocaziile festive sau cinele romantice in doi. Se serveste cu glazura de crema de branza si zahar pudra .

Ingrediente pentru tortul de ciocolata cu bere

200 ml bere neagra
50 grame unt
150 grame cacao
300 grame zahar
100 grame zahar brun
150 grame smantana
2 oua
5 ml extract de vanilie
260 grame faina
praf de copt
sare
200 grame crema de branza
100 grame zahar pudra .

Cum se prepara tortul de ciocolata cu bere

Incinge cuptorul la 200 de grade. Unge o tava rotunda cu unt si acopera cu hartie de copt.

Intr-o tigaie adauga untul cu berea. Lasa pe foc pana cand untul se topeste. Adauga cacaoa si zaharul si amesteca bine. Ia de pe foc si lasa sa se raceasca la temperatura camerei.

Intr-un bol amesteca smantana cu ouale si vanilia. Adauga peste amestecul cu unt si bere. In alt bol amesteca faina cu praful de copt si sarea. Adauga peste compozitia cu unt si bere si amesteca incet.

Toarna compozitia in tava si da la cuptor pentru 50 - 60 de minute. Lasa sa se raceasca inainte de a servi.

Cum se serveste tortul de ciocolata cu bere

Tortul de ciocolata cu bere se serveste cu crema de branza si zahar pudra.
 

  •   2012-03-12
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.