Tortul de ciocolata cu bere este usor de preparat, insa foarte gustos. Este ideal pentru ocaziile festive sau cinele romantice in doi. Se serveste cu glazura de crema de branza si zahar pudra .

Ingrediente pentru tortul de ciocolata cu bere

200 ml bere neagra
50 grame unt
150 grame cacao
300 grame zahar
100 grame zahar brun
150 grame smantana
2 oua
5 ml extract de vanilie
260 grame faina
praf de copt
sare
200 grame crema de branza
100 grame zahar pudra .

Cum se prepara tortul de ciocolata cu bere

Incinge cuptorul la 200 de grade. Unge o tava rotunda cu unt si acopera cu hartie de copt.

Intr-o tigaie adauga untul cu berea. Lasa pe foc pana cand untul se topeste. Adauga cacaoa si zaharul si amesteca bine. Ia de pe foc si lasa sa se raceasca la temperatura camerei.

Intr-un bol amesteca smantana cu ouale si vanilia. Adauga peste amestecul cu unt si bere. In alt bol amesteca faina cu praful de copt si sarea. Adauga peste compozitia cu unt si bere si amesteca incet.

Toarna compozitia in tava si da la cuptor pentru 50 - 60 de minute. Lasa sa se raceasca inainte de a servi.

Cum se serveste tortul de ciocolata cu bere

Tortul de ciocolata cu bere se serveste cu crema de branza si zahar pudra.
 

  •   2012-03-12
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din deserturi

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii