Briose cu zmeura si portocale este un desert dulce, pe placul copiilor si adultilor. Serveste-l intr-un weekend insorit sau ia-l cu tine in pachetelul de serviciu. Preparatul este gata in jumatate de ora.
Ingrediente pentru briose cu zmeura si portocale
- 200 gr faina
- 2 linguri praf de copt
- 200 gr unt nesarat, inmuiat
- 4 oua
- 200 gr + 4 linguri zahar pudra
- 3 linguri lapte
- 50 gr migdale macinate
- 1 portocala (coaja rasa si sucul)
-
150 gr zmeura.
Cum se prepara briosele cu zmeura si portocale
Pune intr-un castron faina, praful de copt, untul, ouale, cele 200 gr de zahar, laptele, migdalele si coaja de portocala . Amesteca cu ajutorul unui mixer. Adauga apoi fructele si amesteca din nou.
Toarna aluatul obtinut in formele de briose si da-le la cuptor pentru 25 de minute , la 160 grade Celsius.
Pregateste toppingul pentru briose amestecand sucul de la portocala cu 4 linguri de zahar pudra. Scoate briosele din cuptor si lasa-le sa se raceasca.
Unge apoi fiecare briosa cu acest sos.
Cum se servesc briosele cu zmeura si portocale
Se servesc cu bucatele de zmeura pe langa ele.