Inghetata de banane este aromata si gustoasa. Se serveste atat simpla, cat si cu diverse sosuri dulci.
Ingrediente pentru inghetata de banane
- 400 ml lapte
- 400 grame frisca
- 2 oua batute
- 300 grame zahar
- 2 banane coapte
- 5ml vanilie
- un praf de sare
-
5 grame nucsoara .
Cum se prepara inghetata de banane
Intr-o cratita amesteca laptele cu frisca, ouale si zaharul. Lasa la foc si amesteca continuu pana crema incepe sa se inchege.
Lasa apoi sa se raceasca la temperatura camerei.
Intr-un blender amesteca bine bananele pana obtii un piure.
Amesteca apoi crema racita cu piureul de banane, vanilia, sarea si nucsoara.
Toarna amestecul intr-un recipient metalic. Acopera si da la rece pentru 2-3 ore.
Zdrobeste apoi gheata si amesteca bine inghetata. Da din nou la rece pentru 2- 3 ore. Repeta operatiunea de 2-3 ori.
Cum se serveste inghetata de banane
Inghetata de banane se serveste ca atare.