Foloseste piersicile proaspete de toamna pentru o prajitura grozava, numai buna sa-ti rasfeti familia si musafirii.
Ingrediente pentru prajitura cu piersici si nuci
- 3 cani faina
- 1 lingura + 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 1/2 cana zahar brun
- 3/4 cana unt
- 1/2 cana alune taiate
- 1 ou
- 3/4 lapte
- 900 grame piersici
- 1 1/2 cana zahar
- 1 cana frisca
-
1/2 lingurita extract de alune.
Cum se prepara prajitura cu piersici si nuci
Cerne faina, apoi pune-o intr-un castron cu sare, praf de copt si scortisoara. Adauga zaharul, untul si alunele. Amesteca intr-un castron oul si laptele, apoi toarna-le in compozitia de faina. Amesteca aluatul si intinde jumatate din cantitate intr-o tava unsa cu unt, jumatate in alta tava. Da la cuptor 20 de minute, la 250 grade Celsius.
Decojeste si taie piersicile, apoi amesteca-le cu 1 1/2 cani de zahar. Amesteca smantana cu extractul de alune si alunele. Pune o foaie coapta pe blat, adauga piesici si frisca, apoi pune celalalt blat de prajitura si inca un strat de piersici si smantana.
Cum se serveste prajitura cu piersici si nuci
Se serveste imediat.
Sursa foto: tasteofhome.com