Conopida murata este unul dintre cele mai intalnite preparate din meniul de iarna. Preparatul este usor de facut, cu ingrediente simple si poate fi folosit cu succes pentru garnituri , alaturi de fripturi.
 

Ingrediente pentru conopida murata cu ceapa si telina
 

Cum se prepara conopida murata cu ceapa si telina
 

Spala conopida si rupe-o in buchetele. Opareste ceapa, raceste-o si apoi decojeste-o. Amestesteca ceapa si conopida cu sarea, apoi toarna apa cat sa le acoperi si lasa-le la sarat 18 ore. Scurge legumele, clateste-le in apa rece si scurge-le din nou. Dizolva zaharul in otet, adauga semintele si ardeiul iute si apoi pune solutia la fiert.

Adauga legumele si fiebe 10 minute, pana cand legumele s-au inmuiat. Pune-le in borcane, toarna lichidul peste ele si sigileaza.
 

Cum se serveste conopida murata cu ceapa si telina
 

Se serveste simpla sau cu alte muraturi alaturi de fripturi, piureuri etc.


Sursa foto: suziethefoodie.blogspot.com
 

  •   2011-12-15
  •  

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.