Dulceturi & Conserve

#zacuscade vinete # retete zacusca # conserve toamna #zacusca #conserve

Cum sa prepari cea mai buna zacusca de vinete

Toamna este momentul potrivit pentru a prepara zacusca de vinete pentru camara de iarna. Iata o reteta simpla, pe care o poti prepara fara sa dai gres.

Ingrediente pentru zacusca de vinete

  • 25 gogosari
  • 25 ardei grasi
  • 1 kg ceapa
  • 10 vinete mari
  • 1 kg morcovi
  • 2 kg rosii
  • 1 litru ulei
  • 3-4 foi dafin
  • 1 lingurita piper boabe
  • 2 boabe enibahar
  • sare

Cum se prepara zacusca de vinete

Coace gogosarii, ardeii si vinetele. Curata legumele de coaja si lasa-le la scurs.

Intre timp toaca ceapa marunt si caleste-o la foc mic, in ulei. Cand devine translucida adauga morcovii rasi pe razatoarea mica si lasa legumele la innabusit timp de 10 minute.

Intre timp toaca marunt gogosarii, ardeii, rosiile si vinetele. Pune toate ingredientele in cratita emailata, si lasa zacusca sa fiarba mocnit, amestecand din cand in cand. Adauga sare dupa gust.

Cand a scazut bine, zacusca fierbinte se toarna in borcane si inchide bine capacul. In locul capacului de borcanele se pot leaga cu celofan la gura. Pune apoi borcanele in cuptorul incins, fara foc, pana a doua zi.

Sursa foto: bzi.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului