Gemul de morcovi si cardamom este usor de preparat, foarte aromat si gustos. Este ideal pentru micul dejun, alaturi de o ceasca de ceai de ghimbir.


Ingrediente pentru gemul de morcovi si cardamom

500 grame morcovi tocati

sucul si coaja rasa de la 3 lamai

sucul si coaja rasa de la 1 portocala

1 lingurita seminte de cardamom

1 kg zahar

125 grame pectina lichida.


Cum se prepara gemul de morcovi si cardamom

Fierbe morcovii timp de 15 minute intr-o cratita cu apa. Scurge apoi bine si toaca marunt. In alta cratita amesteca morcovii, sucul si coaja rasa de citrice si semintele de cardamom.

Adauga zaharul si lasa pe foc timp timp de 15 minute. Incorporeaza apoi si pectina si mai lasa pe foc timp de 5 minute.

Transfera apoi gemul in borcane sterilizate si inchide-le ermetic. Lasa-le sa se raceasca intr-un loc uscat si racoros.


Cum se serveste gemul de morcovi si cardamom

Gemul de morcovi si cardamom se serveste cu paine si unt. Poate fi folosit si la diverse prajituri sau clatite.

Sursa foto: //uktv.co.uk

  •   2012-12-21
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.