Dulceturi & Conserve

#gem #mure #zahar

Gem de mure

Gemul de mure este delicios si se prepara repede. Il poti consuma fie ca atare, fie ca umplutura pentru diverse prajituri . In zilele friguroase de iarna, il poti combina cu biscuiti de vanilie si o ceasca de ceai aromat.

 

Ingrediente pentru gemul de mure

 

  • 2 kilograme mure
  • 1, 5 kilograme zahar
  • 50 grame zeama de lamaie.

 

Cum se prepara gemul de mure

 

Murele pentru gem trebuie sa fie mari, intregi si bine coapte. Cureti murele de codite si apoi le speli. Intr-o cratita, pui murele si presari zaharul Lasi murele asa pana a doua zi. A doua zi, pui murele la fiert. Adaugi si zeama de lamaie si amesteci putin. Lasi gemul sa fiarba pana devine consistent.

Nu trebuie sa lasi gemul prea mult, deoarece se va intari prea tare. Cand este gata, torni gemul fierbinte in borcane. Sigilezi borcanele si le acoperi cu patura pana se racesc .

 

Cum se serveste gemul de mure

 

Gemul de mure se serveste ca atare.

  •   2010-08-24
  •   15451 vizualizari
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve