Dulceturi & Conserve

#gem #prune #zahar

Gem de prune

Sfarsitul verii si toamna reprezinta sezonul prunelor. Cea mai simpla conserva pe care o poti pregati din prune este gemul, pe care il poti servi in foarte multe feluri: pe post de umplutura pentru diferite deserturi sau uns pe paine, la micul dejun.
 

Ingrediente pentru gemul de prune
 

  • 1, 5 kilograme de prune
  • 0,5 cani apa
  • 1- 2 linguri de suc de lamaie
  • 8 cani de zahar
  • optional: 1 pachetel de gelatina .
     

Cum se prepara gemul de prune
 

Spala bine prunele si scoate-le samburii. Taie-le in jumatati sau sferturi.

Aseaza-le intr-o cratita care sa nu fie din aluminiu si pune cratita la foc potrivit. Lasa-le sa ajunga la punctul de fierbere , amestecand des. Acopera cratita cu un capac curat si care sa nu aiba vreun miros, da focul mai mic si lasa-le sa fiarba. Amesteca din cand in cand, iar dupa 10-15 minute vezi daca fructele s-au inmuiat bine.

Adauga zaharul, da focul putin mai tare si lasa-le sa fiarba impreuna, amestecand din cand in cand. Daca simti nevoia, poti adauga si pliculetul de gelatina, pentru ca gemul sa fie si mai gros.

Lasa-le sa fiarba pana s-au ingrosat, apoi, cand gemul are consistenta dorita, ia-l de pe foc. Pune cratita sa se raceasca, apoi muta gemul in borcane.

Acopera borcanele cu capace sau celofan si pune-le la racoare.
 

Cum se serveste gemul de prune
 

Se serveste fie ca umplutura dulce pentru clatite sau alte deserturi, fie ca atare.
 

  •   2010-08-30
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Diana Andrei

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii