Varza murata este una dintre cele mai populare muraturi in randul gospodinelor de la noi. Frunzele crocante si acrisoare de varza se folosesc cu succes la prepararea sarmalelor si a diferitelor salate in sezonul rece .
 

Ingrediente pentru varza murata
 

  • 25 - 30 de verze potrivite
  • 1 - 2 manunchiuri marar uscat
  • 7 - 8 bucati hrean
  • sare grunjoasa
  • boabe de mustar
  • zahar.


Cum se prepara varza murata
 

Curata verzele de frunzele de deasupra. Curata fiecare varza la cotor. Pune pe fundul butoiului marar, mustar si jumatate din cantitatea de hrean. Tai taie hreanul in felii. Aaseaza apoi varza in butoi, in asa fel incat sa nu lasi multe spatii goale. La mijlocul butoiului, printre verze si deasupra acestora se pune hran si marar.  Pune apa la fiert.

La 1 kilogram de apa adauga o lingura de sare si o lingura rasa de zahar. Fierbe bine compozitia. Cand este gata, o adaug-o fierbinte peste varza. Continua operatiunea pana cand umpli butoiul. Acopera apoi butoiul cu un capac.

Lasa varza la murat 2-3 zile. Apoi o mai asezi si daca este cazul mai adaugi cateva verze in spatiul nou care s-a format. Lasa varza din nou la murat.
 

Cum se serveste varza murata
 

Varza murata se serveste la diverse mancaruri din sezonul rece. O folosesti la sarmale , salate sau varza calita.

  •   2010-08-30
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii