Gogonele cu ceapa in otet sunt gustoase si usor de facut, ideale pentru a fi servite alaturi de carne rece. Pentru acest preparat ai nevoie de numai cinci ingrediente.
 

Ingrediente pentru gogonele cu ceapa in otet
 

  • 1 kg de rosii verzi, feliate
  • 12 cepe medii
  • 2 cani zahar brun
  • 1 cana otet din cidru
  • amestec de condimente pentru muraturi.
     

Cum se prepara gogonelele cu ceapa in otet din cidru
 

Pune intr-o tava, in mod alternativ, cate un strat de tomate verzi si un strat de ceapa cu sare. Lasa-le sa stea peste noapte. Scurge bine a doua zi. Acopera cu apa si da-le la fiert 30 de minute. Scurge-le din nou.

Adauga zaharul, otetul din cidru, precum si condimentele si fierbe-le cam 1 ora. Muta-le apoi in borcane sterilizate si sigileaza.
 

Cum se servesc gogonelele cu ceapa in otet din cidru
 

Se servesc la diverse mancaruri, in special la preparate pe baza de carne rece.


Sursa foto: homesicktexan.blogspot.com
 

  •   2011-10-24
  •  

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.