Ingrediente:
- vinete - 1 kg, mici, albe sau negre
- patrunjel - 1 legatura
- sare - 2 lingurite
- piper - dupa gust
- usturoi - 1 capatana
- otet - 2 linguri
Cum se prepara:
Taie vinetele felii subtiri, decojite. Presara peste fiecare felie sare si lasa-le pana iese zeama din ele intr-o strecuratoare. Dupa ce s-au scurs, prajeste vinetele in ulei incins, pana cand capata o nuanta aurie. Inainte de a le praji, tamponeaza-le cu un servetel pentru a absorbi apa din ele.
Separat, fa un sos de usturoi tocat, cu 100 ml de apa si patrunjel. Pune-l peste feliile de binete si lasa-le la macerat o ora. Aranjeaza apoi feliile de vinete intr-un borcan si pune peste ele si sosul de usturoi ramas. Adauga otetul si completeaza cu apa clocotita pentru a umple borcanul. La final sterilizeaza borcanele intr-o cratita cu apa, la baza careia pune un prosop mic de bucatarie. Lasa-le sa fiarba o ora dupa ce au dat in clocot.
Cum se servesc vinetele marinate
Se servesc ca atare sau ca garnitura langa o friptura.