Dulceturi & Conserve

# vinete iarna # vinete la borcan #vinete marinate #vinete

Vinete marinate la borcan! Un deliciu pentru iarna

Vinetele pot avea o savoare delicioasa daca sunt marinate si puse la borcan. Acestea au un gust aparte si invitatii tai la masa vor fi cu siguranta incantati de noile tale muraturi.

Ingrediente:

  • vinete - 1 kg, mici, albe sau negre
  • patrunjel - 1 legatura
  • sare - 2 lingurite
  • piper - dupa gust
  • usturoi - 1 capatana
  • otet - 2 linguri

Cum se prepara:

Taie vinetele felii subtiri, decojite. Presara peste fiecare felie sare si lasa-le pana iese zeama din ele intr-o strecuratoare. Dupa ce s-au scurs, prajeste vinetele in ulei incins, pana cand capata o nuanta aurie. Inainte de a le praji, tamponeaza-le cu un servetel pentru a absorbi apa din ele.

Separat, fa un sos de usturoi tocat, cu 100 ml de apa si patrunjel. Pune-l peste feliile de binete si lasa-le la macerat o ora. Aranjeaza apoi feliile de vinete intr-un borcan si pune peste ele si sosul de usturoi ramas. Adauga otetul si completeaza cu apa clocotita pentru a umple borcanul. La final sterilizeaza borcanele intr-o cratita cu apa, la baza careia pune un prosop mic de bucatarie. Lasa-le sa fiarba o ora dupa ce au dat in clocot.

Cum se servesc vinetele marinate

Se servesc ca atare sau ca garnitura langa o friptura.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului