Zacusca cu ardei este ideala pentru gustarile din anotimpul rece. Pentru aceasta zacusca poti folosi atat ardei capia cat si ardei gogosari .
 

Ingrediente pentru zacusca cu ardei
 

  • 3 kilograme ardei
  • 1 kilogram morcovi
  • 100 ml ulei
  • zahar
  • foi de dafin
  • sare
  • piper.


Cum se prepara zacusca cu ardei
 

Coace ardeii si curata-i de coaja si de seminte. Lasa-i sa se scurga de zeama pe care o pastrezi. Caleste morcovii dati pe razatoare. Incalzeste uleiul si pune ardeiul, zaharul si otetul. Lasa legumele la calit cateva minute.

Adauga morcovii, zeama de la ardei, sarea, piperul si foile de dafin. Lasa compozitia sa scada pana la jumatate. Amesteca din cand in cand in compozitie, sa nu se lipeasca. Cand a scazut, pune zacusca fierbinte in borcane.

Inchide borcanele ermetic si lasa-le sa se raceasca in cateva paturi .
 

Cum se consuma zacusca cu ardei
 

Zacusca cu ardei se consuma ca atare.

  •   2010-09-13
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din dulceturi-conserve

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.