Feluri principale

#preparare sparanghel #retete sparanghel #sparanghel #retete cu sparanghel

3 moduri in care sa prepari rapid sparanghelul

Sparanghelul, cunoscut si drept "hrana regilor", este o leguma savuroasa, dar si foarte sanatoasa pentru organism, caci are un continut bogat de vitamine si minerale. Descopera cateva retete delicioase si foarte simplu de preparat, cu ajutorul acestei legume delicioase:

Sparanghel cu usturoi

Sursa foto: happyaspie.wordpress.com

Ingrediente:

  • 500 g sparanghel
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 linguri cu unt
  • o lamaie
  • sare
  • piper

Cum se prepara:

Pune o oala cu un litru de apa la fiert, iar cand da in clocot adauga sparanghelul si lasa-l sa mai fiarba doua-trei minute. Intr-o tigaie topeste untul, la foc mic, si adauga sparanghelul bine scurs, usturoiul taiat marunt, sarea si piperul. Caleste totul timp de aproximativ 5 minute amestecand din cand in cand cu o lingura de lemn.

Cand este gata pune sparaghelul pe o farfurie si stropeste-l cu zeama de lamaie. Il poti servi ca atare, sau ca garnitura, pentru friptura  sau orez.

Sursa foto principala: cookinglight.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului