Profita din plin de sezonul porumbului si prepara cele mai gustoase retete de porumb copt. Uita de clasicul porumb copt si asezonat doar cu sare si unt si prepara retete mai complexe ce te vor cuceri pe loc.

Porumb copt cu sos de lime si unt

Sursa foto: pinterest.com

Ingrediente:

  • 4 bucati de porumb
  • 2 linguri de unt, la temperatura camerei
  • 1/4 coaja rasa de lime
  • 1 lingurita de suc de lamaie
  • 1/2 lingurita de piper
  • 1/2 lingurita paprika
  • 1/4 lingurita de sos adobo
  • 1/2 lingurita de sare

Cum se prepara:

Curata porumbul de frunze si de matase si spala-l bine. Infasoara apoi fiecare stiulete in folie de aluminiu si pune-i pe gratarul incins pentru aproximativ 10 minute. Cand sunt gata indeparteaza-i de pe gratar si lasa-i in folie pana prepari dressingul.

Amesteca untul cu coaja de lime, sucul de lamaie, ardeiul iute, sosul adobo si sare pana cand se omogenizeaza. Indeparteaza folia de aluminiu de pe stiuleti si unde-i bine cu sosul obtinut. Serveste porumbul cald, decorat cu felii de lime.

Sursa foto principala: abachelorandhisgrill.com

  •   2016-07-01
  •  

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.