Ingrediente pentru ardeii umpluti cu fructe de mare
- 3 linguri ulei de masline
- 1 ceapa alba, tocata marunt
- 3 catei de usturoi, pisati
- 500 grame creveti decorticati
- 1 file de biban de mare taiat cubulete mici (se poate inlocui cu oice peste marin)
- 11 grame carne de scoici (de preferat Saint Jacques)
- 1 cana rosii tocate marunt
- 1 limgura suc de lamaie
- 2 cani orez fiert (alb, de preferat cu bobul lung)
- 10 frunze de busuioc, tocate marunt
- 230 grame parmezan ras
- 4 ardei grasi, mari (de diferite culori), taiati in jumatati
- 230 grame branza Cheddar
- sare
- piper
Cum se prepara ardeii umpluti cu fructe de mare
Preincalzeste cuptorul la 180oC.
Intr-o tigaie incapatoare pune uleiul de masline si lasa-l sa se incinga la foc mediu. Adauga apoi ceapa si ustoriul si caleste-le timp de doua minute, apoi adauga crevetii, pestele si scoicile si cateste totoul timp de 3-4 minute, amestecand continuu. Incorporeaza rosiile, sucul de lamaie, busuiocul si orezul si lasa totul pe foc pana cand obtii o compozitie fierbinte.
Indeparteaza tigaia de pe aragaz, adauga branza Cheddar, si cu ajutorul unei linguri umple ardeii.
Asaza ardeii intr-o tava unsa cu ulei si acoper-o cu folie de aluminiu si coace-i timp de 20 de minute. Inceparteaza apoi folia de aluminiu, adauga parmezanul deasupra ardeilor si mai lasa-i la cuptor 5 minue, sau pana cand parmezanul se topeste.
Cum se servesc ardeii umpluti cu fructe de mare
Ardeii umpluti cu fructe de mare se servesc imediat, alaturi de un pahar cu vin alb, demisec.
Sursa foto: saraskitchenchemistry.com