Cartofii la cuptor sunt deliciosi, iar daca stii sa-i condimentezi pe masura, vei obtine adevarate delicii culinare.

Ingrediente pentru cartofi la cuptor cu rozmarin, ceapa si usturoi

1 kg cartofi noi rosii

1 ceapa rosie

2-3 catei de usturoi

2-3 fire rozmarin

2 linguri ulei de masline

sare

piper

Cum se prepara cartofi la cuptor cu rozmarin, ceapa si usturoi

Spala cartofii bine, apoi taie-i in sferturi.

Taie ceapa bucati mari si toaca usturoiul marunt.

Aseaza cartofii intr-o tava incapatoare, apoi presara deasupra lor sare, piper si stopeste-i cu uleiul de masline.

Aseaza alaturi si bucatile de ceapa si usturoiul maruntit, apoi distribuie uniform rozmarinul tocat.

Da cartofii la copt, la foc mediu, circa 30 de minute, pana ce acestia capata o culoare aurie.

Verifica daca preparatul este gata cu ajutorul unei furculite. Daca furculita patrunde cu usurinta in pulpa cartofului, inseamna ca este gatit.

Cum se servesc cartofi la cuptor cu rozmarin, ceapa si usturoi

Serveste cartofii simpli sau ca garnitura, dupa preferinta.

Foto: babble.com
 

  •   2012-07-03
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii