Cartofii la gratar cu parmezan sunt un fel de mancare potrivit pentru garnitura la o masa speciala. Ii poti prepara pentru masa de sarbatori .
 

Ingrediente pentru cartofii la gratar cu parmezan
 

  • 1 kg cartofi mici
  • 100 ml ulei de masline extravirgin
  • 5 cepe verzi, taiate
  • 2 catei usturoi, taiati
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 2 linguri oregano proaspat, tocat
  • 1/2 cana masline kalamata, taiate in jumatate
  • 1 cana parmezan ras.
     

Cum se prepara cartofii la gratar cu parmezan
 

Incalzeste cuptorul la 190 grade Celsius si pune cartofii intregi intr-o tava. Stropeste-i cu ulei de masline, condimenteaza-i si acopera-i cu o folie. Da-i la cuptor o ora, apoi lasa-i sa se raceasca.

Amesteca 2 linguri de ulei cu ceapa verde, usturoi, patrunjel, oregano si masline. Adauga sare si piper dupa gust.

Taie cartofii in jumatate si stropeste-i cu 2 linguri de ulei, apoi condimenteaza-i. Incinge cuptorul si lasa-i 5 minute pe fiecare parte.
 

Cum se servesc cartofii la gratar cu parmezan
 

Se servesc impreuna cu sosul pregatit si cu parmezan ras.



Sursa foto: chichoskitchen.blogspot.com
 

  •   2011-11-30
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii