Cartofii la gratar cu parmezan sunt un fel de mancare potrivit pentru garnitura la o masa speciala. Ii poti prepara pentru masa de sarbatori .
Ingrediente pentru cartofii la gratar cu parmezan
- 1 kg cartofi mici
- 100 ml ulei de masline extravirgin
- 5 cepe verzi, taiate
- 2 catei usturoi, taiati
- 2 linguri patrunjel tocat
- 2 linguri oregano proaspat, tocat
- 1/2 cana masline kalamata, taiate in jumatate
-
1 cana parmezan ras.
Cum se prepara cartofii la gratar cu parmezan
Incalzeste cuptorul la 190 grade Celsius si pune cartofii intregi intr-o tava. Stropeste-i cu ulei de masline, condimenteaza-i si acopera-i cu o folie. Da-i la cuptor o ora, apoi lasa-i sa se raceasca.
Amesteca 2 linguri de ulei cu ceapa verde, usturoi, patrunjel, oregano si masline. Adauga sare si piper dupa gust.
Taie cartofii in jumatate si stropeste-i cu 2 linguri de ulei, apoi condimenteaza-i. Incinge cuptorul si lasa-i 5 minute pe fiecare parte.
Cum se servesc cartofii la gratar cu parmezan
Se servesc impreuna cu sosul pregatit si cu parmezan ras.
Sursa foto: chichoskitchen.blogspot.com