Ingrediente checul cu avocado si cacao
- 200g avocado
- 3 linguri ulei de nuca de cocos
- 1 lingurita extract de vanilie
- 40g crema de nuca de cocos (crema care se formeaza la suprafata unei conserve de lapte de cocos, lasata la frigider peste noapte)
- 3 linguri miere naturala
- 2 oua la temperatura camerei
- 60g nuci pecan
- 230g faina de migdale
- 20g cacao de calitate
- 1 lingurita praf de copt
- ½ lingurita sare
- 90g cipsuri de ciocolata
Cum se prepara checul cu avocado si cacao
Preincalzeste cuptorul la 175oC. Tapeteaza o tava pentru chec cu hartie de copt.
Adauga pulpa de avocado in robotul de bucatarie si mixeaza pana obtii o pasta. Incorporeaza uleiul de cocos, crema de cocos, vanilia, mierea si ouale si mixeaza pana obtii o compozitie spumoasa.
Toaca nucile pecan cubulete si adauga-le intr-un bol incapator alaturi de faina de migdale, praful de copt, cacaoa, sarea si cipsurile de ciocolata. Amesteca bine pentru a se omogeniza.
Toarna compozitia umeda peste cea uscata si folosind o spatula amesteca usor ingredientele. Adauga compozitia in tava pregatita si daca doresti, presara o lingura de cipsuri de ciocolata pe deasupra, pentru un aspect mai placut.
Coace checul timp de 40-45 de minute, apoi cu ajutorul unei scobitoare verifica daca este copt.
Cum se serveste checul cu avocado si cacao
Serveste checul cu avocado si cacao rece, la temperatura camerei, alaturi de o cana de ceai.
Sursa foto: californiaavocado.com