Feluri principale

#creveti cu broccoli #retete simple #broccoli #creveti #retete rapide #retete rapide creveti

Creveti cu broccoli, o reteta rapida si usoara, pentru seri de vara

Crevetii cu broccoli se prepara in maxim 10 minute si sunt ideali pentru o cina tarzie. Este o masa usoara, cu putine calorii, dar foarte gustoasa si apetisanta.

Ingrediente pentru crevetii cu broccoli

  • 1 lingura de ulei de masline extravirgin
  • 700g creveti decorticati
  • 700g broccoli proaspat, taiat buchetele
  • 1 lingurita seminte de susan
  • 1 ceapa verde, tocata marunt
  • 3 linguri sos de soia
  • 2 linguri sos de stridii
  • 1 lingura otet de orez
  • 1 lingura ghimbir proaspat, ras
  • 1 lingura zahar brun
  • 2 catei de usturoi, bine pisati
  • 1 lingurita ulei de susan
  • 1 lingurita amidon de porumb

Cum se prepara crevetii cu broccoli

Intr-un bol incapator adauga sosul de soia, sosul de stridii, otetul de orez, zaharul brun, ghimbirul, usturoiul, uleiul de susan si amidonul. Amesteca bine pana obtii o compozitie omogena, si lasa vasul de-o parte.

Pune la incins uleiul de masline intr-o tigaie incapatoare sau intr-un wok. Adauga crevetii si caleste-i amestecand din cand in cand, pana devin rozalii (aproximativ 2-3 minute). Scoate-i pe un platou si adauga buchetelele de broccoli. Caleste-le pana cand sunt aldente, si adauga crevetii inapoi in tigaie. Caleste totul impreuna timp de inca un minut, apoi adauga sosul peste acestea. Amesteca bine si continua sa gatesti totul timp de 1-2 minute.

Adauga totul pe un platou si presara susanul deaspura, apoi presara si ceapa verde.

Cum se servesc crevetii cu broccoli

Serveste totul imediat, alaturi de un pahar de vin si o garnitura simpla de orez fiert.

Sursa foto: damndelicious.net

  •   2017-06-12
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii