Ingrediente pentru cartofii copti
- 1 kg de cartofi
- 4 linguri ulei de masline de calitate
- 40 ml supa de pui
- 1 lingurita oregano
- o jumatate de lingurita de sare
- un praf de sare grunjoasa
- o jumatate de lingurita boia dulce
- 3 catei de usturoi curatati si maruntiti
- 2 lamai
- piper dupa gust
- patrunjel verde, tocat
Cum se prepara cartofii copti
Preincalzeste cuptorul la 180oC si tapeteaza o tava cu hartie de copt.
Rade coaja de la lamai si stoarce-le zeama. Aduga atat zeama cat si coaja intr-un castron impreuna cu uleiul, sarea, piperul, boiaua, oregano si usturoiul si amesteca bine. Incorporeaza apoi supa de pui si amesteca pana la omogenizare.
Curata cartofii de coaja si taie-i cubulete. Amesteca bine cartofii cu sosul obtinut si adauga-i in tava. Presara deasupra sare grunjoasa, boia si patrunjel.
Coace cartofii timp de 30 de minute. Scoate tava, intoarce cartofi pe partea cealalta si mai coace-i timp de 20 de minute, sau pana se patrund bine.
Cum se servesc cartofii copti
Serveste cartofii calzi, alaturi de o friptura si/sau o salata de sezon.
Sursa foto: seriouseats.com