Cuscusul cu rosii si este un preparat foarte aromat, cu influente orientale. Este foarte gustos si ideal pentru cine speciale. Se serveste cu patrunjel tocat.

Ingrediente pentru si scoici

  • 1 kg scoici bine spalate;
  • 300 grame rosii;
  • 1 ceapa tocata;
  • ulei de masline ;
  • 400 ml supa de pui ;
  • 5 catei de usturoi tocati;
  • patrunjel;
  • 1 ardei iute tocat;
  • coriandru;
  • scortisoara;
  • 500 grame ;
  • sare;
  • piper.

Cum se prepara cuscusul cu rosii si scoici


Lasa scoicile intr-o cratita cu apa rece. Intr-o tigaie incinsa cu ulei de masline, caleste ceapa. Cu ajutorul unui blender mixeaza rosiile cu supa de pui, usturoiul, patrunjelul si ardeiul iute.

Adauga coriandrul si scortisoara peste ceapa calita. Adauga aceste amestec peste rosii. Transfera intr-o cratita si lasa pe foc pana da in clocot. Adauga apoi scoicile, acopera si lasa la fiert 5 - 10 minute.

Intr-un bol aseaza cuscusul si amesteca cu putin ulei de masline. Adauga apoi cuscusul peste scoici si lasa pe foc timp de 10 - 15 minute, pana cand absoarbe tot lichidul.
 

Cum se serveste cuscusul cu rosii si scoici


Cuscusul cu rosii si scoici se serveste cu patrunjel tocat pe deasupra.
 

  •   2012-02-21
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.