Fettuccine cu dovlecei si rosii este un preparat gustos, potrivit pentru cei care doresc sa prepare paste pe baza de legume.
Ingrediente pentru fettuccine cu dovlecei si rosii
- 450 gr paste fettuccine
- 1 ceapa
- 4 dovlecei
- 4 dovlecei galbeni
- 2 cani rosii taiate
- 1 lingura condimente uscate italienesti
- 1 catel de usturoi, tocat
- 1 lingura ulei de masline
- 1/4 cana apa
-
1/2 cana parmezan .
Cum se prepara fettuccine cu dovlecei si rosii
Pune pastele la fiert, conform instructiunilor de pe ambalaj , astfel incat sa fie al dente. Scurge-le bine de apa.
Taie ceapa si feliaza dovleceii. Incinge uleiul de masline intr-o tigaie si soteaza ceapa. Adauga dovleceii si apa, apoi pune un capac si lasa mancarea pe foc 5 minute.
Adauga usturoiul si condimentele, apoi lasa mancarea sa se faca pana cand dovleceii sunt patrunsi bine.
Adauga in mancare rosiile, pe urma pastele si amesteca bine.
Cum se servesc fettuccine cu dovlecei si rosii
Pastele se servesc presarate cu parmezan.