Iahnia de fasole este o mancare potrivita atat pentru cei care tin post, cat si pentru vegetarieni . Se prepara usor si este delicioasa. Se serveste simpla, sau cu diverse garnituri si muraturi .
Ingrediente pentru iahnie de fasole
- 500 grame fasole
- 3 cepe
- 1 morcov
- 200 grame sos de rosii
- 2 foi de dafin
- patrunjel
- marar
- sare
- piper.
Cum se prepara iahnia de fasole
Cu o zi inainte de pregati iahnia, pune fasolea in apa, la inmuiat.
Intr-o oala, pune fasolea la fiert. Las-o sa de dea in clocot de 3 ori. Intre timp caleste ceapa. Adauga morcovul si sosul de rosii. Lasa sa fiarba cateva minute.
Adauga acest sos peste fasole. Amesteca putin in compozitie. Adauga foile de dafin, patrunjelul si mararul. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Da fasolea apoi la cuptor, pana scade.
Cum se serveste iahnia de fasole
Iahnia de fasole se serveste ca atare, cu muraturi.