Feluri principale

#morcovi #ghimbir #soia #macrou #retete gratar

Macrou la gratar

Macroul la gratar este un preparat sanatos si foarte savuros. Sosurile de soia si wasabi i ofera o savoare aparte. Macroul se serveste si cu legume fierte .
 

Ingrediente pentru macrou la gratar
 

  • 1 macrou
  • sare
  • 1 morcov
  • 60 ml sos de soia
  • 30 grame zahar
  • o radacina mica de ghimbir
  • 50 grame pudra wasabi
  • 10 ml .

 

Cum se prepara macroul la gratar
 

Intr-o cratita amesteca sosul de soia cu zaharul si ghimbirul. Lasa pe foc pana da in clocot. Da apoi focul mai mic si mai lasa sa fiarba timp de 2 - 3 minute. Strecoara sosul si lasa-l sa se raceasca.

Intr-un bol amesteca pudra wasabi cu apa. Amesteca bine, pana cand obtii o pasta.

Spala si curata bine pestele. Scurge bine apoi pestele de apa cu ajutorul unui prosop de hartie. Cresteaza pielea pestelui si freaca-l cu sare. Adauga sare si in interiorul pestelui. Lasa api pestele sa se odihneasca timp de 40 de minute.

Spala apoi pestele pentru a indeparta toata sarea. Aseaza pestele pe gratar si frige-l timp de la 10 - 15 minute.
 

Cum se serveste macroul la gratar
 

Macroul la gratar se serveste cu morcov, sos de soia si pasta wasabi.

  •   2011-01-11
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii