Morcovii glazurati sunt un preparat potrivit pentru o masa festiva de primavara, ca cea de Paste. Serveste-i impreuna cu o friptura, cu alte legume sau salate.
Ingrediente pentru morcovi glazurati de Paste
- 1 kg morcovi proaspeti, taiati
- 2 linguri unt
- ¼ cana concentrat de suc de portocale
- 2 linguri zahar brun
-
2 linguri patrunjel proaspat, tocat
Cum se prepara morcovii glazurati de Paste
Fierbe morcovii intr-o oala cu apa. Dupa ce dau in clocot, da focul mai mic, acopera cu un capac si lasa-i sa fiarba 5-7 minute. Scurge-i bine.
Topeste untul intr-o tigaie, adauga concentratul de portocale si zaharul si amesteca. Pune apoi morcovii si patrunjelul , amesteca bine si lasa mancarea sa se faca inca 2-3 minute, pana cand sosul se ingroasa.
Cum se servesc morcovii glazurati de Paste
Se servesc alaturi de fripturi, legume, salate etc.