Pastele cu ciuperci si sos de lamaie si ghimbir sunt usor de preparat, gustoase si cremoase. Sunt ideale pentru mesele copioase in familie.

Ingrediente pentru pastele cu ciuperci si sos de lamaie si ghimbir


Pentru sos:

5 grame pudra de chilli
coaja rasa de la o lamaie
10 ml suc de lamaie
5 grame ghimbir ras
50 ml otet de orez
70 ml sos de soia
10 grame miere
10 ml ulei de susan
30 ml ulei de malsine.

Pentru paste:

300 grame paste
240 grame ciuperci
20 grame unt
patrunjel tocat
10 grame seminte de susan.

Cum se prepara pastele cu ciuperci si sos de lamaie si ghimbir

Pentru sos, combina intr-un bol toate ingredientele, in afara de uleiurile de susan si de masline. Cand toate ingredientele sunt bine combinate, adauga treptat si uleiurile.

Pe foc, intr-o cratita cu apa fierbinte si sare, fierbe pastele al dente. Cand sunt gata, scurge bine. Intr-o tigaie incinge untul. Adauga apoi ciupercile si caleste-le timp de 2 minute.

Intr-un bol amesteca pastele cu ciupercile, patrunjelul, semintele de susan si sosul.

Cum se servesc pastele cu ciuperci si sos de lamaie si ghimbir

Pastele cu ciuperci si sos de lamaie si ghimbir se servesc ca atare.
 

  •   2012-06-01
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii