Pastele cu gorgonzola, fasole verde si salvie se pregatesc foarte rapid, fiind un preparat gustos si satios.

Ingrediente pentru paste cu gorgonzola, fasole verde si salvie

350 g paste, de tip spaghetti sau linguine

1/2 lingurita sare

150 g fasole verde

6-8 frunze salvie

200 g gorgonzola

60 g unt

1 lingurita piper macinat

Cum se prepara pastele cu gorgonzola, fasole verde si salvie

Pune pastele la fiert, in apa clocotita cu sare. Lasa pastele sa fiarba potrivit instructiunilor de pe ambalaj.

Intre timp, fierbe si pastaile de fasole verde.

Topeste untul intr-o tigaie incapatoare, adauga branza gorgonzola si amesteca in continuu, pana obtii un sos legat.

Scurge pastele de apa, apoi clateste-le sub un jet de apa rece.

Adauga frunzele de salvie, fasolea scursa de apa si potriveste sosul de gust, adaugand sare si piper proaspat macinat.

Adauga pastele peste acest sos, lasa-le pe flacara mica a aragazului inca 2-3 minute, apoi serveste-le fierbinti.

Cum se servesc paste cu gorgonzola, fasole verde si salvie

Serveste pastele imediat, fierbinti.

Foto: myrecipes.com
 

  •   2012-09-03
  •  

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.