Pastravul la gratar cu fasole si lamaie este un fel de mancare foarte gustos, pe care il poti face la diverse ocazii. Serveste-l cu paine prajita, frecata cu usturoi si cu un pahar de vin.
Ingrediente pentru pastrav la gratar cu fasole si lamaie
- 1/4 cana tarhon proaspat + 4 crengute
- 3 linguri suc de lamaie
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- 1 lingura ceapa taiata
- 1 lingurita sare
- 1/4 lingurita zahar
- 1/4 lingurita piper negru macinat
- 1 cana fasole alba
- 1/3 cana ardei grasi , copti
- 4 pastravi intregi
-
2 lamai.
Cum se prepara pastravul la gratar cu fasole si lamaie
Amesteca intr-un castron tarhonul, sucul de lamaie, uleiul, ceapa, 1/4 lingurita de sare, zahar si 1/8 lingurita de piper. Pune deoparte 2 linguri din acest dressing obtinut, apoi adauga la restul niste fasole si ardei, apoi amesteca din nou.
Incinge gratarul, unge pestele cu ulei si umple-l cu cate 3 felii de lamaie si o crenguta de tarhon. Da-l cu 3/4 lingurita de sare si 1/8 lingurita de piper, atat in exterior, cat si in interior.
Pune pestele pe gratar si lasa-l pana cand devine auriu, cam 5 minute pe fiecare parte. Scoate lamaia si tarhonul din el, stropeste-l cu dressingul si serveste-l cu salata de fasole si ardei gras.
Cum se serveste pastravul la gratar cu fasole si lamaie
Se serveste imediat.
Sursa foto: bonappetit.com