Pestele este un aliment bogat in vitamine si minerale, avand in acelasi timp si putine calorii. Daca vrei sa te mentii in forma, specialistii recomanda sa il incluzi in meniu cel putin o data pe saptamana.

Iata o reteta simpla si gustoasa de peste cu malai .


Ingrediente pentru peste cu malai

  • 1 bucata  file de peste
  • 1 ou
  • 180 ml ulei
  • 70 gr faina
  • 100 gr malai
  • sare

 

Cum se prepara pestele cu malai

Se portioneaza fileul de peste si se sareaza.

Separat, se face compozitia pentru pane din ou, apa, putina sare si faina astfel incat sa aiba consistenta unei smantani mai groase. Se dau bucatile de file prin compozitia pane si apoi prin malai. Se pun la prajit in uleiul incins.

Intre timp sa intoarce fiecare bucata astfel incat sa fie prajita pe ambele parti. Dupa prajire se pun 2 minute la racit si se aseaza pe o farfurie cu salata verde.

Se decoreaza dupa preferinta.

 

 

Cum se serveste pestele cu malai

Se serveste cald .

Se poate adauga o garnitura de cartofi natur si salata.

 

Reteta oferita de www.bucataria-romaneasca.ro.

  •   2009-01-07
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mara Constantin

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii