Pieptul de pui teriyaki este un preparat delicios, aromat si satios. Este ideal pentru cinele in familie. Se serveste cu susan si orez fiert.

Ingrediente pentru pieptul de pui teriyaki


150 ml sos de soia
150 ml vin de orez
150 ml bere
40 grame zahar
10 grame ghimbir ras
4 piepti de pui fara os
30 grame seminte de susan.

Cum se prepara pieptul de pui teriyaki

Intr-o cratita amesteca ghimbirul cu zaharul, sosul de soia, berea si vinul de orez. Lasa pe foc pana da in clocot. Adauga pieptul de pui, acopera cu un capac si lasa pe foc timp de 20 de minute.

Intre timp prajeste putin semintele de susan pana devin aurii. Ia de pe foc. Scoate pieptul de pui din sos, aseaza pe un platou si inveleste intr-o folie de aluminiu.

Mai fierbe sosul pana da in clocot apoi da focul mai mic si lasa timp de 10 minute, pana isi reduce cantitatea.

Pentru a servi, taie pieptul de pui in felii si acopera cu sos teriyaki.

Cum se serveste pieptul de pui teriyaki

Pieptul de pui teriyaki se serveste cu seminte de susan prajite si orez fiert.
 

  •   2012-05-15
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.