Porcul cu chutney de mere este un preparat delicios, ideal pentru mesele de duminica in familie. Se serveste cu diverse garnituri de legume si piureuri.


Ingrediente pentru porcul cu chutney de mere

  • 10 ml ulei de masline
  • 600 grame muschi de porc taiat in cubulete
  • 2 mere taiate in felii groase
  • 1 ceapa feliata
  • 50 grame merisoare
  • 5 grame ghimbir ras
  • 150 ml suc de mere
  • 5 ml otet
  • sare
  • piper


Cum se prepara porcul cu chutney de mere


Intr-o tigaie, incinge uleiul si adauga carnea de porc. Asezoneaza cu sare si piper si lasa pe foc timp de 10 minute. Transfera apoi pe un platou si acopera cu folie de aluminiu pentru a pastra caldura in interior.

In aceeasi tigaie adauga merele, ceapa, merisoarele si ghimbirul. Asezoneaza cu sare si piper. Acopera tigaia cu un capac si lasa pe foc timp de 10 minute. Amesteca din cand in cand.

Adauga apoi sucul de mere si otetul si mai lasa pe foc timp de 5 minute. Pentru a servi, toarna sosul peste carnea de porc.


Cum se serveste porcul cu chutney de mere


Porcul cu chutney de mere se serveste cu diverse garnituri de legume.
 

  •   2012-10-31
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.