Puiul pregatit cu vin este o delicatesa savuroasa. Un vin rosu adaugat in zeama in care se gateste puiul ii da sosului rezultat o aroma aparte, speciala. Daca vrei sa te bucuri de o reteta gustoasa de pui cu sos de vin rosu, urmeaza pasii din aceasta reteta.
 

Ingrediente pentru reteta de pui cu sos de vin rosu:
 

  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 lingura de usturoi pisat
  • 1 kilogram piept de pui, curatat de piele si oase si taiat in jumatati (pot fi folosite si alte parti ale puiului, in functie de preferinta)
  • 1 lingura de paprica
  • 1 cana de zahar brun
  • 1 cana de vin rosu
  • sare si piper dupa gust.
     

Cum se prepara reteta de pui cu sos de vin rosu:
 

Intr-o tigaie larga incalzeste uleiul de masline, la foc potrivit. Adauga usturoiul si prajeste-l pana se inmoaie.

Pune carnea de pui in tigaie si prajeste-o cate 10 minute pe fiecare parte, pana cand pe ea nu a mai ramas nici o zona rosie, iar din ea nu mai curge zeama apoasa.

Scurge uleiul din tigaie, iar peste pui presara paprica si zaharul brun. Apoi toarna vinul rosu in jurul carnii.

Acopera tigaia si las-o sa fiarba pentru 15-20 de minute, timp in care iei zeama si sa o torni peste carnea de pui. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
 

Cum se serveste reteta de pui cu sos de vin rosu:
 

Se serveste cald, simplu sau cu o garnitura de orez sau de legume fierte sau pregatite la cuptor.

Sursa foto: produsecora.roPentru a pregati sosul de vin rosu poti folosi vinul Corbieres Pech Marty de la Cora. Il gasesti in varianta de 750 de mililitri, la un pret de 12,99 lei.

Pofta buna!
 

Sursa foto : Comptoirgastronomique.com

  •   2010-04-22
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Diana Andrei

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii