Sufletul cu branza este un preparat usor si parfumat. Il poti servi la pranz sau chiar la cina, in familie sau cu o ocazie speciala.
Ingrediente pentru sufletul de branza
- unt la temperatura camerei
- 3 linguri unt
- 2 linguri parmezan ras
- 3 linguri faina
- 1 1/3 cana lapte fierbinte
- 4 galbenusuri de ou
- 5 albusuri de ou
- 1 lingurita boabe de mustar
- ½ lingurita pudra de usturoi
- 170 grame branza Cheddar
- 1 lingura de apa
- ½ lingurita sos tartar
-
1/8 lingurita sare
Cum se prepara sufletul de branza
Scoate untul din frigider, ca sa stea la temperatura camerei. Foloseste-l apoi ca sa ungi vasul special in care vei face sufleul. Adauga apoi parmezanul ras pe toata suprafata vasului. Acopera cu o folie de plastic si da tava la congelator pentru 5 minute.
Incalzeste cuptorul la 210 grade Celsius.
Pune niste unt intr-o cratita si incalzeste-l.
Ia un castron si pune faina, boabele de mustar, pudra de usturoi si sarea. Amesteca si pune compozitia peste untul din tigaie. Tine pe foc 2 minute. Toarna apoi laptele fierbinte si da focul mai mare. Asteapta pana cand compozitia ajunge la punctul de fierbere, apoi ia-o de pe foc.
Ia un alt castron si bate galbenusurile pentru a obtine o pasta cremoasa, consistenta. Toarna-le peste compozitia de lapte, amestecand incontinuu, tinand pe foc. Da-o deoparte si adauga apoi si branza. Amesteca pentru a se incorpora bine.
Foloseste apoi alt vas adanc, pune albusurile, sosul tartar si omogenizeaza-le cu un mixer. Ar trebui ca aceasta compozitie sa aiba un aspect ferm, lucios. Ia o cantitate de ¼ din aceasta compozitie si pune-o la cea de baza. Continua sa adaugi amestecand usor.
Intregul preparat se pune apoi in vasul pentru sufleu , cel initial, tapetat cu unt. Se da la cuptor pentru 35 de minute, pentru ca sufleul sa se umfle si sa se rumeneasca, capatand o culoare aurie.
Cum se serveste sufleul de branza
Se serveste imediat.