Feluri principale

#oua #branza #sufleu #cheddar

Sufleu de branza

Sufletul cu branza este un preparat usor si parfumat. Il poti servi la pranz sau chiar la cina, in familie sau cu o ocazie speciala.


Ingrediente pentru sufletul de branza
 

  • unt la temperatura camerei
  • 3 linguri unt
  • 2 linguri parmezan ras
  • 3 linguri faina
  • 1 1/3 cana lapte fierbinte
  • 4 galbenusuri de ou
  • 5 albusuri de ou
  • 1 lingurita boabe de mustar
  • ½ lingurita pudra de usturoi
  • 170 grame branza Cheddar
  • 1 lingura de apa
  • ½ lingurita sos tartar
  • 1/8 lingurita sare
     

Cum se prepara sufletul de branza
 

Scoate untul din frigider, ca sa stea la temperatura camerei. Foloseste-l apoi ca sa ungi vasul special in care vei face sufleul. Adauga apoi parmezanul ras pe toata suprafata vasului. Acopera cu o folie de plastic si da tava la congelator pentru 5 minute.

Incalzeste cuptorul la 210 grade Celsius.

Pune niste unt intr-o cratita si incalzeste-l.

Ia un castron si pune faina, boabele de mustar, pudra de usturoi si sarea. Amesteca si pune compozitia peste untul din tigaie. Tine pe foc 2 minute. Toarna apoi laptele fierbinte si da focul mai mare. Asteapta pana cand compozitia ajunge la punctul de fierbere, apoi ia-o de pe foc.

Ia un alt castron si bate galbenusurile pentru a obtine o pasta cremoasa, consistenta. Toarna-le peste compozitia de lapte, amestecand incontinuu, tinand pe foc. Da-o deoparte si adauga apoi si branza. Amesteca pentru a se incorpora bine.

Foloseste apoi alt vas adanc, pune albusurile, sosul tartar si omogenizeaza-le cu un mixer. Ar trebui ca aceasta compozitie sa aiba un aspect ferm, lucios. Ia o cantitate de ¼ din aceasta compozitie si pune-o la cea de baza. Continua sa adaugi amestecand usor.

Intregul preparat se pune apoi in vasul pentru sufleu , cel initial, tapetat cu unt. Se da la cuptor pentru 35 de minute, pentru ca sufleul sa se umfle si sa se rumeneasca, capatand o culoare aurie.
 

Cum se serveste sufleul de branza
 

Se serveste imediat.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului