Sufletul cu branza este un preparat usor si parfumat. Il poti servi la pranz sau chiar la cina, in familie sau cu o ocazie speciala.


Ingrediente pentru sufletul de branza
 

  • unt la temperatura camerei
  • 3 linguri unt
  • 2 linguri parmezan ras
  • 3 linguri faina
  • 1 1/3 cana lapte fierbinte
  • 4 galbenusuri de ou
  • 5 albusuri de ou
  • 1 lingurita boabe de mustar
  • ½ lingurita pudra de usturoi
  • 170 grame branza Cheddar
  • 1 lingura de apa
  • ½ lingurita sos tartar
  • 1/8 lingurita sare
     

Cum se prepara sufletul de branza
 

Scoate untul din frigider, ca sa stea la temperatura camerei. Foloseste-l apoi ca sa ungi vasul special in care vei face sufleul. Adauga apoi parmezanul ras pe toata suprafata vasului. Acopera cu o folie de plastic si da tava la congelator pentru 5 minute.

Incalzeste cuptorul la 210 grade Celsius.

Pune niste unt intr-o cratita si incalzeste-l.

Ia un castron si pune faina, boabele de mustar, pudra de usturoi si sarea. Amesteca si pune compozitia peste untul din tigaie. Tine pe foc 2 minute. Toarna apoi laptele fierbinte si da focul mai mare. Asteapta pana cand compozitia ajunge la punctul de fierbere, apoi ia-o de pe foc.

Ia un alt castron si bate galbenusurile pentru a obtine o pasta cremoasa, consistenta. Toarna-le peste compozitia de lapte, amestecand incontinuu, tinand pe foc. Da-o deoparte si adauga apoi si branza. Amesteca pentru a se incorpora bine.

Foloseste apoi alt vas adanc, pune albusurile, sosul tartar si omogenizeaza-le cu un mixer. Ar trebui ca aceasta compozitie sa aiba un aspect ferm, lucios. Ia o cantitate de ¼ din aceasta compozitie si pune-o la cea de baza. Continua sa adaugi amestecand usor.

Intregul preparat se pune apoi in vasul pentru sufleu , cel initial, tapetat cu unt. Se da la cuptor pentru 35 de minute, pentru ca sufleul sa se umfle si sa se rumeneasca, capatand o culoare aurie.
 

Cum se serveste sufleul de branza
 

Se serveste imediat.
 

  •   2010-10-19
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii