Tagliatellele cu dovelac copt se prepara usor si sunt foarte gustoase. Cascavalul afumat poate fi inlocuit si cu parmesan. Se servesc calde.
 

Ingrediente pentru tagliatelle cu dovleac copt
 

  • 1, 5 kilograme dovleac deojit
  • 600 grame tagliatelle
  • 75 grame unt
  • salvie
  • 50 grame branza ricotta
  • 130 grame cascaval afumat ras
  • ulei de masline.


Cum se prepara tagliatellele cu dovleac copt
   

Taie dovleacul pe jumatate si scoate-i semintele si pulpa. Taie-l apoi in bucati patrate si pune-l intr-o tava. Asezoneaza cu ulei de masline si da al cuptor pentru 20 de minute.

Intr-o cratita cu apa fierbinte, fierbe pastele. Intre timp, topeste untul intr-o tigaie si adauga dovleacul copt. Adauga salvia si amesteca bine totul.

Cand pastele s-au fiert, scurge-le si adauga-le peste dovleac. Amesteca bine.
 

Cum se servesc tagliatellele cu dovleac copt
 

Tagliatellele cu dovleac copt se aseaza in farfurii, iar pe deasupra se adauga branza ricotta si cascaval ras.

  •   2010-10-26
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii