Feluri principale

#peste #cod #ceapa #praz #cartofi

Tocana de cod

Tocana de cod este o mancare savuroasa, potrivita pentru zilele racoroase. Se prepara repede si are un gust bun. Daca iti place poti inlocui codul si cu alt tip de peste cu carnea alba si cu putine oase.
 

Ingrediente pentru tocana de cod
 

  • 1 ceapa, tocata
  • 1 praz, tocat
  • ulei de masline
  • 2 dovlecei verzi, taiati pe jumatate
  • 1 kilogram cartofi
  • 2 ansoa
  • 200 ml vin alb
  • 550 ml lapte
  • 550 ml supa de legume
  • 1 kilogram cod file
  • patrunjel
  • ceapa verde
  • sucul de la o lamaie
  • sare
  • piper.

 

Cum se prepara tocana de cod
 

Intr-o cratita , caleste ceapa si prazul in putin ulei de masline. Cu o lingurita indeparteaza miezul dovleceilor. Rade dovleceii si adauga-i peste ceapa si prazul din cratita. Taie cartofii in cuburi si adauga-i si pe acestia in cratita.

Amesteca bine totul si lasa pe foc cateva minute. Adauga apoi si ansoa. Lasa totul pe foc cateva minute, pana se inmoaie. Toarna apoi treptat laptele si supa de legume. Lasa pe foc pana da in clocot. Da apoi focul mai mic si lasa tocana la fiert 30 de minute.

Adauga apoi fileurile de cod si lasa la foc timp de 15 minute. Amesteca totul icnetisor. Asezoneaza cu sare si piper.
 

Cum se serveste tocana de cod
 

Tocana de cod se serveste calda, cu patrunjel si ceapa verde pe deasupra. Se mai stropeste si cu putin ulei de masline si suc de lamaie.

  •   2011-01-20
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii