Ingrediente
- 500 g carne tocata (de preferat amestec din carne de porc si de vita)
- 150 g orez
- 100 ml bulion de rosii
- 100 g smantana
- 2 cepe albe de marime medie
- 100 ml ulei
- 1 praf de sare
- 1 praf de piper (proaspat macinat, de preferat)
- 2 verze murate de marime medie tocate marunt
Mod de preparare
Fierbi orezul dupa ce l-ai spalat cu apa suficienta si un praf de sare. Cureti si speli bine ceapa. Apoi o toci marunt si o calesti in uleiul incins pana devine sticloasa. Pui apoi carnea tocata, sarea si piperul. Amesteci din cand in cand ca sa nu se lipeasca de vasul in care o gatesti.
Cand s-a rumenit carnea, iei o tava potrivit de mare si pui un strat de varza tocata, un strat de orez fiert si apoi unul de carne tocata. Repeti procedura pana cand cand termini toata compozitia.
La final pui bulionul si dai tava la cuptorul incins pentru 30 de minute. Cand este gata, scoti varza a la Cluj din cuptor si pui smantana intinzand-o cu o lingura ca sa acopere uniform preparatul. Mai dai la cuptor nu mai mult de 10 minute.
Se serveste calda, cu mamaliga sau paine, dupa cum doresti. Poti sa ai alaturi si un pahar de visinata sau un vin rosu sec.
Sursa foto: pixabay.com
Advertorial